کشمش پلویی همدل شیرین است زیرا از حدود 60٪ قند تشکیل شده است که عمدتاً فروکتوز و گلوکز است که باعث ایجاد تصور رایج در مورد ناسالم بودن آنها می شود.
با این حال، آنها غنی از فیبر غذایی (3.3-4.5 گرم در 100 گرم) هستند، که به اثر پری بیوتیک آنها کمک می کند، زیرا به طور انتخابی توسط میکروارگانیسم های میزبان استفاده می شود و باعث ایجاد یک نفع سلامتی.
در طی تولید کشمش پلویی همدل، فرآیند کم آبی بخشی از قندهای انگور را به فروکتان، نوعی فیبر، تبدیل میکند. در حالی که فروکتان ها در انگور قابل تشخیص نیستند، در کشمش، میزان فروکتان می تواند تا 8 درصد باشد. در گیاهان، فروکتان ها از ساکارز با عمل دو یا چند فروکتوزیل ترانسفراز مختلف ساخته می شوند.
علاوه بر این، کشمش پلویی همدل منبع مهمی از پتاسیم و سایر ترکیبات فعال زیستی از جمله ترکیبات فنولیک و اسید تارتاریک است که ممکن است برای سلامت انسان مفید باشد. علاقه روزافزون به مواد شیمیایی گیاهی در فعالیت های بیولوژیکی و فیزیولوژیکی آنها با ویژگی های ارتقا دهنده سلامت نهفته است.
پلی فنول ها متابولیت های ثانویه گیاهی هستند و گزارش شده است که اثرات بیولوژیکی متعددی دارند. پلی فنل های اصلی موجود در کشمش عبارتند از اسیدهای فنولیک و فلاونول ها.
آنتوسیانین ها نیز شناسایی شده اند. هر دو محتوای فنلی کل و فردی به طور گسترده ای در بین انواع کشمش پلویی همدل متفاوت است. سایر مواد شیمیایی گیاهی جزئی موجود در کشمش تری ترپنوئیدها (اسید اولئانولیک، اولئانولیک آلدئید، بتولین و اسید بتولینیک) و اسید تارتاریک هستند که به طور هم افزایی با فیبر برای حفظ یک سیستم گوارشی سالم عمل می کند.
با وجود داشتن این اجزای مفید، برخی از نویسندگان نیز وجود اکراتوکسین A (OTA) را در کشمش توصیف کردهاند. OTA یک مایکوتوکسین تولید شده توسط آسپرژیلوس ochraceus و دیگر گونههای آسپرژیلوس است که خواص سرطانزایی، نفروتوکسیک، تراتوژنیک، ایمونوتوکسیک و نوروتوکسیک احتمالی به آن نسبت داده شده است.